Ontdek de helende kracht van Trauma Release & Breathwork (TRB®)

Trauma Release Breathwork is een krachtige methode waarbij je ademhaling wordt ingezet als een sleutel tot diepe heling en bevrijding van opgeslagen emotionele pijn en trauma’s.

Je ademhaling maakt je vrij!!

De kracht van Trauma Release Breathwork is je ademhaling. Het vormt de brug tussen je bewuste en onderbewuste. Door je bewust te richten op je ademhaling en deze te verdiepen, kan je rechtstreeks contact maken met de diepere lagen in je lichaam, waar vaak trauma’s en emotionele blokkades verankerd liggen.

Het doel van deze therapie is niet om het trauma opnieuw te beleven, maar om het veilig los te laten en ruimte te maken voor genezing en groei.

BRTT & TRB trauma

HELING DOOR ADEMWERK

REGULATIE IN JE ZENUWSTELSEL

KOM LOS VAN JE PIJN

TRB - brengt een gezondere balans in je zenuwstelsel

Tijdens een sessie Trauma Release Breathwork word je begeleid door een reeks ademhalingsoefeningen die ontworpen zijn om je lichaam te ontspannen, de geest te kalmeren en opgeslagen spanningen los te laten.

Deze oefeningen kunnen variëren van langzame, ritmische ademhaling tot snelle, diepe ademhaling.

Terwijl je ademhaling wordt gebruikt om de energie in het lichaam te verplaatsen en vastzittende emoties los te maken, kan je verschillende sensaties ervaren, variërend van tintelingen en warmte tot diepe emotionele ontlading.
BRTT & TRB trauma

TRAUMA RELEASE & BREATHWORK VERMINDERD EMOTIONELE PIJN EN SPIERSPANNING

Trauma Release Breathwork heeft een aanzienlijke invloed op je zenuwstelsel, met name op het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de lichaamsfuncties die niet bewust worden gecontroleerd, zoals ademhaling, hartslag, bloeddruk en spijsvertering.

Met het beoefenen van TRB, stimuleer je het zenuwstelsel om flexibeler en veerkrachtiger te worden. Dit helpt bij het verminderen van overmatige reacties op stress en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn, zelfs in uitdagende situaties.

Trauma Release & Breathwork biedt een goede ondersteuning en verdieping naast andere methoden

Positieve effecten van TRB

Stressreducerend: TRB helpt bij het verminderen van stressniveaus door diepe, bewuste ademhaling en ontspanningsoefeningen. Dit kan leiden tot een afname van fysieke spanning, een verlaging van de cortisolspiegel en een gevoel van innerlijke rust en kalmte.

Emotionele verwerking: TRB biedt een veilige ruimte om opgeslagen emoties en trauma’s los te laten en te verwerken. Door middel van ademhaling en lichaamsbewustzijnstechnieken kan je emoties verkennen en uiten. waardoor je een gevoel van opluchting, bevrijding en emotionele welzijn ervaart.

Bevordering van zelfbewustzijn: TRB helpt je om een diepere verbinding te maken met je lichaam, emoties en innerlijke ervaringen. Dit kan leiden tot een groter zelfbewustzijn, zelfinzicht en persoonlijke groei, waardoor je beter in staat bent om je behoeften te herkennen en een gezonde copingstrategie te ontwikkelen.

Verbeterde ademhaling: TRB richt zich op bewuste ademhalingstechnieken die de ademhaling kan verdiepen, verbreden en ontspannen. Dit kan leiden tot een verbeterde longfunctie, een verhoogde zuurstofopname en een verbeterd ademhalingspatroon, wat gunstig is voor de algehele gezondheid en welzijn.
Veerkracht tegen stress: Door regelmatig TRB te beoefenen, wordt je veerkrachtiger tegen stress en tegenslagen in het leven. Het bevordert de ontwikkeling van copingvaardigheden, emotionele veerkracht en een positieve mindset, waardoor je beter in staat bent om stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Bevordering van welzijn: TRB draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn, vitaliteit en levenslust. Door het verminderen van stress, het loslaten van spanningen en het bevorderen van emotionele verwerking, kan je je meer in balans voelen en genieten van een betere kwaliteit van leven.

Investering in jezelf

€ 122,-
Een sessie duurt 1,5 – 2 uur

Traject

Het is ook mogelijk deze therapie te combineren met BRTT of in een traject gecombineerd met begeleidende /coaching sessies.

Kennismaking & Intake

Voordat je begint met het doorlopen van een sessie of traject, ontvang je een vragenlijst ingaande op je gezondheid. Hierin geef ik ook aan wanneer je geen sessie mag ondergaan, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap.