BEHOEFTE AAN ONTSPANNING?

Ontspanning, heerlijk dat moment dat je de ontspanning toelaat in je lijf. Even loskomen van al die gedachten in je hoofd. Een moment van kalmte en berusting voelen, daar kies je voor.

Een ieder van ons vind een andere invulling van een moment voor jezelf waarbij je ontspanning ervaart. Via wandelen, een stuk fietsen of mountainbiken, hardlopen, naar de sauna gaan, even niets doen, creatief zijn, een boek lezen. Je kan ook een manuele of energetische massage zoals een chakrabehandeling ondergaan, vind ik zelf altijd erg fijn, maar misschien ben jij iemand die graag luistert naar een geleide visualisatie oefening of onderga je liever een energetische massage?

GEZONDE EN ONGEZONDE STRESS

Af en toe een gevoel van stress of werkdruk ervaren is niet erg. Het geeft je focus, energie en vergroot je veerkracht. In bepaalde situaties zorgt het ervoor dat je lichaam je klaarstoomt om direct in actie te komen, bijvoorbeeld bij vluchten of gevaar of je hebt een bepaalde tijd een intense spanning te leveren. Daarna komt je lichaam weer tot rust en kan het zichzelf herstellen.

Wanneer je te lang of zelfs chronisch onder spanning staat heeft dat wel invloed op je body, mind en energieflow. Je concentratie word minder, je weerstand verlaagt, je voelt je minder veerkrachtig en je energiecentrale raakt overbelast waardoor je uitgeput kunt raken.

EMOTIONELE SPANNING

Er zijn ook emotionele situaties waarbij je een impact voelt en ervaart bijvoorbeeld bij veranderingen die in je dagelijkse leven ontstaan zoals bij een scheiding, ontslag, wanneer je mantelzorger word of een dierbare persoon overlijd.

Hoe ga je hiermee om, als je hoofd en lijf hierop reageert? Het kan ervoor zorgen dat je langdurig een gevoel van stress en onrust ervaart. Je kan ervoor kiezen om genoeg zorg aan jezelf te geven maar het kan ook gebeuren dat je jezelf in een overlevingsmodus plaatst en geen grenzen aan jezelf aangeeft.

Als er geen evenwicht is in het ervaren van de emotionele druk en lichamelijk en mentaal herstel dan word het ongezonde stress. Wanneer je hiermee blijft doorlopen gaat dit veel van je energie vergen en raak je op een zeker moment uitgeput, wat zelfs kan resulteren in een burn-out.

GUN JEZELF TIJDIG TE ONTSPANNEN!

Je hebt altijd een keuze! Het is een kwestie van jezelf liefdevol gunnen om tijdig te ontspannen, uit je hoofd te stappen en bewust te voelen wat er in je omgaat. Het is ook goed om je emoties te uiten en zo te reguleren. Soms is het nodig om een helicopterview te doen over een situatie en te voelen wat wel en niet goed voelt voor jou.

Wil je meer evenwicht in jezelf toepassen, dan is het nodig de eenheid in jezelf te voelen en niet de tweeheid van strijdende gevoelens en gedachten.

Wil je je dagelijkse gevoel van stress herkennen zodat je het bewust weg kan laten vloeien? Dan is het nodig bewust te voelen wat er in je lijf gebeurt, je mindset onder de loep te nemen en je energie te managen zodat je dichter bij je eigen energie blijft en jij je daardoor energieker voelt en leiding te nemen over het leven dat past bij jou en je hart.

ZELF INVLOED UITOEFENEN OP JE BODY, MIND EN ENERGIEFLOW

Gun jezelf ontspanning! Het begint met een moment voor jezelf nemen om in verbinding te komen met je lichaam en je te focussen op lichamelijke sensaties die je voelt en ervaart. Je lichaam is je grootste informatiebron. Het vertelt je via signalen dat er iets is dat invloed heeft op jouw welzijn? De sensaties die je voelt en ervaart leggen een link naar je emoties, gevoelens en gedachten, een link naar je hoofd, je lijf en energiecentrum. Wanneer je meer in verbinding bent met je lichaam en sensaties opmerkt, ga je steeds meer voelen hoe je zelf reageert op verschillende situaties in je dagelijkse leven. Je gaat een directe link leggen tussen je binnen- (innerlijk) en buitenwereld (omgeving) maar ook ervaren hoeveel invloed je op jezelf, je energieflow en je mindset hebt.

 

IK HELP JE OP WEG...!

Om jou op weg te helpen heb ik speciaal voor jou geleide visualisatie oefeningen geschreven en ingesproken.

Deze oefeningen zet ik ook in tijdens inzichtsessies of online workshops.
Hiermee begeleid ik jou in het navigeren door je binnenwereld gericht op verschillende thema’s waaronder dichter bij jezelf komen, meer (zelf-)vertrouwen voelen, uit de tweestrijd in jezelf te stappen en ervaren hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je body, je mindset en je eigen energieflow.

GELEIDE VISUALISATIE OEFENINGEN

De geleide visualisatie oefeningen kan je zien als een sleutel waarmee je de deur opent naar ruimte om liefdevol een moment voor jezelf te nemen en te voelen waar het nodig is de disharmonie in jezelf om te zetten naar evenwicht en een harmonieus gevoel. Met het doorlopen van de oefeningen wordt je bewuster van wat je lichaam je laat voelen over wat invloed heeft op je welzijn en je energieniveau maar ook hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je op je mindset en energieflow. Bijvoorbeeld door je niet gedwongen te voelen continue gedachten te analyseren of de boodschap te begrijpen onder de weerstand die je in je lichaam ervaart. Het waarnemen van jezelf met een bredere blik geeft je ruimte om heldere inzichten in jezelf te krijgen, meer energiestroming en vertrouwen te voelen.

ZOU HET NIET FIJN ZIJN ....?

als je weer in verbinding komt met je lichaam en jezelf goed kan invoelen?

als je meer vertrouwen in jezelf te voelt

als je gevoelens van stress of emotionele ballast kan laten wegvloeien?

als je jezelf kunt losmaken van wat niet meer voor jou dient en er ruimte komt voor iets nieuws dat op je wacht?

als je kunt blijven staan in iedere storm die je om je heen ervaart?

als je je hart meer kunt openen en je hartenergie vrij kunt laten stromen zodat je hartkwaliteiten geactiveerd worden.

als je je eigen cirkel van energie kunt bijstellen en zuiveren zodat je energie jou toekomt en jij je weer kunt opladen.