HOE WORDT JE BEWUST VAN WAT ER 'ON-ZICHTBAAR' IN JOUW LEEFT

 
Alleen in woorden je gevoelens en gedachten uiten dekt vaak niet alle beladenheid die je in je hoofd en lijf voelt. Allerlei gedachten, gevoelens en patronen blijven je emoties maar voeden en zo gaat er nog steeds geen druk van jou ketel af. Het voelt alsof het dieper gaat en daar voel je het goed want onze gevoelens, emoties, trauma’s, conditioneringen ankeren zich door de jaren heen gelaagd in onze belichamingen totdat je lichaam en geest aangeeft dat je genoeg hebt gedragen.

Een lange periode van gebrek aan evenwicht in jezelf leidt tot instabiliteit in je emotionele, fysieke, mentale en energetisch (etherisch) lichaam. Zo ontstaat er disharmonie in je gezondheid. Je hoofd voelt niet helder en je mist focus. Je voert telkens een strijd met jezelf en gedragspatronen die steeds meer een belemmering voor je worden.


ZOU HET NIET FIJN ZIJN ALS..;

  • je kan uitleggen wat je voelt, ook al kan je de woorden nog niet vinden?
  • je meer bewust bent en kan zien wat zich in je body, mind en energieflow afspeelt?
  • je kan meebewegen met je emoties in plaats van dat ze je stagneren?
  • je inzicht hebt in de gevoelens, gedachten en valkuilen die ‘onbewust’ telkens je emoties blijven voeden?
  • je binnen jezelf op ontspannen wijze kunt her-balanceren?
  • je een vernieuwde blik kunt werpen in het hier en nu en kunt focussen op wat echt belangrijk is voor jou?
  • jouw levensenergie weer gaat stromen? Je voelt je vitaler en veerkrachtiger.
  • je meer naar je innerlijke stem luistert?
  • je weer in verbinding bent met jezelf en je meer vertrouwen hebt in je gevoel en intuïtie en je innerlijke kracht?

 

CHAKRA TEKENEN ALS CREATIEVE THERAPIE

Heb je al ontdekt hoe je Chakra tekenen als creatief hulpmiddel kunt inzetten? Het helpt je de taal van je lichaam, energie en je emoties beter te begrijpen. Ik reik het je aan als hulpmiddel zodat je vanuit een ander perspectief jezelf en je binnenwereld kunt waarnemen. Het is ook een manier om weer in verbinding te komen met jezelf, je gevoel en innerlijke kracht. Bewustwording!

Ik noem het ook wel een vorm van helend tekenen omdat kleuren en vormen in beeld brengen wat er bewust en onbewust zich afspeelt in je binnenwereld. Het tekenen brengt je namelijk naar diepere lagen in jezelf. Op verschillende niveaus komt wat al lange tijd verankerd is weer in beweging. Dit is direct voelbaar doordat je energie vloeiender gaat stromen.

De link naar de chakra’s
In principe kan je op allerlei manieren beginnen met tekenen maar ik help je een beetje op weg met de Chakra’s als referentiepunt. Ze bevinden zich in ons etherisch lichaam, een van de belichamingen dat zich om je heen bevindt. Het zijn knooppunten waar jouw energiestromen bij elkaar komen. Dit lichaam staat in verbinding met je aura, je gedachten, je emoties en je fysieke lichaam. Ze beïnvloeden elkaar continue. Wanneer hier een blokkade ontstaat stroomt je energie niet voldoende en voel je disbalans. Hierdoor voel je je minder vitaal, je veerkracht verlaagd en je communicatie met jezelf en je omgeving veranderd. Middels chakra tekenen vertaal je via kleuren, vormen en symbolen wat er op verschillende niveaus zich in jou afspeelt. Het kan zin dat een bepaalde emotie in je op komt. Daar ga je op gevoel, al tekenend beeld en vorm aan geven.

Lees meer over de chakra energie healing & reset

WAT GEBEURT ER TIJDENS HET TEKENEN?

#1 EMOTIE REGULATIE & HER-BALANCEREN
Wat je tekent is een vertaling van wat je voelt, denkt en ervaart. Op deze manier ben je dan ook bezig met het reguleren van emoties. Zonder woorden ventileer je wat je in het moment bezig houdt. Je komt los van je denken en je controle maar komt meer in verbinding met je binnenwereld.

Chakra tekenen is een effectieve manier om jezelf te her-balanceren, je focus bij te stellen of wellicht een nieuwe route te bepalen.

#2 THEMA’S WORDEN ZICHTBAAR
Wanneer je een tekening maakt ben je aan het uiten
wat zich in je gevoelswereld afspeelt, waar je nog onbewust van bent. Het spiegelt je binnenwereld. Met de informatie uit je tekeningen leggen we verbanden.
#3 BEWUSTWORDING EN ZELFSTURING
Wanneer je vaardiger wordt in het vertalen van wat je lichaam, energie en je emoties je vertellen zal je groeien in ‘Bewust Zijn’ en zelfsturing.

DICHTERBIJ JEZELF KOMEN IS TOELATEN WIE JE BENT

Ben jij toe aan helder inzicht, antwoorden op je vragen en meer harmonie en evenwicht in jezelf en je dagelijkse leven?